Delfts Zorgabonnement

Zo lang en aangenaam mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving is voor iedereen een wens. Voor veel mensen is dit alleen mogelijk als aanvullende diensten aan huis worden geboden. Naarmate u ouder wordt, krijgt u bovendien vaak meer behoefte aan bepaalde vormen van zorg en vooral aan de zekerheid dat u die zorg, indien nodig, ook krijgt. Daarom hebben verschillende organisaties hun krachten gebundeld. Het resultaat: het Delfts Zorgabonnement. Delfts Zorgabonnement is een samenwerkingsverband van Woonbron Delft, Careyn, DIVA Delft, Stichting Samenwerkende Bonden voor Ouderen (S.S.B.O.), Vestia Delft, Vidomes Delft en Zorginstellingen Pieter van Foreest.

Servicecoördinator

Bij het Delfts Zorgabonnement hoort een vertrouwd gezicht of in ieder geval een vertrouwde stem: de servicecoördinator. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het abonnement, neemt de servicecoördinator contact met u op voor een kennismakingsgesprek aan huis. Tijdens dit gesprek kan de servicecoördinator u advies geven over de voorzieningen en regelingen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën. Na het kennismakingsgesprek blijft de servicecoördinator uw vaste aanspreekpunt voor vragen en/of problemen. De servicecoördinator houdt op dinsdag- en donderdagochtend telefonisch spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur. Zij is dan bereikbaar op telefoonnummer (015) 2129136.

Klein tuinonderhoud

Voor klein tuinonderhoud kunt u kosteloos een beroep doen op het Delfts Zorgabonnement. Een of tweemaal per jaar komt de tuinman graag bij u langs. Voor meer informatie kunt u terecht bij de servicecoördinator.

Klusjes in en rondom de woning

Voor kleine klusjes in en rondom de woning kunt u eveneens kosteloos een beroep doen op het Delfts Zorgabonnement. 

Korting op aansluiting alarmering

Kiest u voor een abonnement op de personenalarmering van Careyn, dan krijgt u € 29,00 korting op de aansluitkosten.

Belastingconsulent

U kunt gebruikmaken van de diensten van de belastingconsulent. De belastingconsulent komt bij u aan huis tegen het gereduceerde tarief. 

Veiligheidsbezoek

Jaarlijks belanden 120.000 ouderen in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval in huis. U kunt dit risico verkleinen met tips over de inrichting, verlichting en hulpmiddelen. In een huisbezoek worden samen met u alle ruimtes van uw woning doorlopen en gecontroleerd aan de hand van de speciale 'Halt! U valt' checklist. Na afloop krijgt u een mondeling en schriftelijk advies hoe u de veiligheid van uw woning kunt verbeteren. Deze huisbezoeken worden afgelegd door speciaal opgeleide seniorenvoorlichters. U kunt een (gratis) veiligheidsbezoek aanvragen bij de servicecoördinator.

Abonnementskosten

De kosten bedragen € 8,50 per maand voor een alleenstaande en € 13,00 per maand voor echtparen of samenwonenden. Er is geen inschrijfgeld verschuldigd.

Interesse?

U kunt zich aanmelden voor het Delfts Zorgabonnement door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 

afdrukken