Steunpunt Mantelzorg en Informele Ondersteuning

Het Steunpunt Mantelzorg en Informele Ondersteuning organiseert cursussen,  themabijeenkomsten en ontmoetingsbijeenkomsten voor mantelzorgers en verzorgt elk kwartaal een nieuwsbrief met uitgebreide informatie, adressen, tips en ideeën. Ook kunt u er terecht voor persoonlijke ondersteuning en voor vervangende zorg (respijtzorg) of een Maatje voor Mantelzorgers. U bent mantelzorger als u langdurig voor iemand in uw omgeving zorgt, die gehandicapt, chronisch of psychisch ziek is.

Jong & Mantelzorger? Kijk op onze Facebookpagina en like ons.
 

Respijtzorg

Er komt een moment dat u als mantelzorger er ook wel even tussenuit wilt om de accu weer op te laden. Dan is het fijn als de zorg even overgenomen wordt. Dit heet ook wel respijtzorg. Respijtzorg kan op verschillende manieren ingevuld worden. Zo kan een familielid of bekende tijdelijk de zorg overnemen. Er zijn ook vrijwilligersorganisaties voor het inzetten van vrijwilligers die de zorg even van u kunnen overnemen. Ook zijn er opvangmogelijkheden buitenshuis. Het Steunpunt Mantelzorg kan u hier over informeren en zorgen dat u de bij uw situatie passende hulp krijgt.   

Op zoek naar vakantiemogelijkheden voor u en degene voor wie u zorgt?
Klik hier voor een overzicht daarvan.
 

Maatjes voor Mantelzorgers

U kunt als mantelzorger tijdelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. Iemand die luistert, ondersteunt, tips geeft; een maatje dat er voor u is. Soms zal een maatje als netwerkcoach optreden: samen met u bekijken of andere mensen een stukje van de zorg over kunnen nemen.  

Informatie

Bent u op zoek naar mantelzorgondersteuning, respijtzorg of wilt u een maatje? Vul het contactformulier in. Wij nemen dan snel contact met u op. U kunt ook met de knop Folder Aanvragen de folder Mantelzorg aanvragen. 

Mantelzorg Nieuwsbrief Derde kwartaal 2014
Abonneren op de digitale Mantelzorg Nieuwsbrief? Vul het contactformulier in onder vermelding van Mantelzorg Nieuwsbrief.
Mantelzorgondersteuning Algemeen
Mantelzorgondersteuning rondom Dementie
Mantelzorgondersteuning rondom Psychische problematiek en overige
Adressen voor aanmelden en informatie
 

afdrukken